• Výstava Výber z tvorby

          • 2.ZB navštívala výstavu s názvom Výber z tvorby. Išlo o diela Renáty Sádovskej, ktorá sa venuje enkaustike ako jedna z mála slovenských umelcov. Neskôr sa začala venovať i práci s hlinou, čiže sme obdivovali aj pár keramických úžitkových predmetov.

          • Nezabudnutí susedia

          • Deviaty september je na Slovensku Dňom obetí holokaustu a rasového násilia. Pri tejto príležitosti sa dnes vo vyše 80 mestách a obciach konalo celoslovenské podujatie “Nezabudnutí susedia”, ktorého cieľom bolo pripomenúť a uctiť si nevinné obete. Súčasťou tohto podujatia je aj pripomínanie si mien záchrancov ľudských životov. Ich hrdinstvo spočívalo v tom, že vedeli precítiť nespravodlivosť a našli v sebe odvahu pomôcť aj napriek ťažkým okolnostiam. Bolo pre nás cťou, že mená týchto vzácnych ľudí mali možnosť na tomto podujatí prečítať aj žiačky našej školy.

          • Adaptačný deň

          • Adaptačný deň bol pre prvákov skutočne špeciálnym zážitkom. Žiaci 2. ZC si pre nich pripravili mnoho aktivít zameraných na zoznámenie, zábavu a budovanie spolupráce. Bol to skvelý spôsob, ako sa spoznať navzájom a ako začať nový školský rok s nadšením a s chuťou vyraziť na dobrodružnú stredoškolskú cestu.

          • Slávnostné otvorenie šk. roka 2023/2024

          • Milí žiaci, vážení rodičia, vážený pedagogický zbor!

            Čas letných prázdnin sa dnešným dňom definitívne skončil, a tak učitelia a Vy, milí naši žiaci, sa po tomto krásnom čase znova stretávame na slávnostnom otvorení nového školského roka. Verím, že každý z vás mal možnosť užiť si radostné chvíle v kruhu najbližších, oddýchnuť si od školských povinností a načerpať nové sily pre úspešné zvládnutie úloh v novom školskom roku. Počnúc dnešným dňom sa pomalý a pokojný rytmus prázdnin končí a vystrieda ho pracovné tempo učiteľov aj žiakov.

            V prvom rade s radosťou vítam našich prvákov. Začínate novú etapu svojho života. Je to pre vás veľká zmena, väčšina z Vás je iste plná očakávaní, možno i obáv z nového, nepoznaného. Ale nebojte
            sa, tak ako by to povedal známy rozprávkový profesor Dumbledoor, na našej škole sa dostane pomoci každému, kto o ňu požiada. Milí prváci, prajem vám veľa úspechov a radosti z každého dňa, ktorý strávite v našej škole!


            Škola nie je len učenie, skúšanie a písomky, dobrá škola je živý organizmus, v ktorom fungujú dobré medziľudské vzťahy, vzájomný rešpekt k svojim právam, ale i uvedomenie si svojich povinností. Toto veľmi dobre vedia naši štvrtáci. Áno, práve na Vás čaká náročný školský rok s prívlastkom „posledný“. Dnes cítite, ako Váš čas strávený na našej škole prešiel veľmi rýchlo. Ani ste sa nenazdali a budete sa čochvíľa rozhodovať o svojom ďalšom smerovaní. Ja i so svojimi kolegami Vám držím palce, aby ste v tomto dôležitom štvrtom ročníku boli úspešní.

            Aj vy žiaci ostatných ročníkov máte určite svoje očakávania. Očakávate, že sa stretnete v škole so svojimi spolužiakmi, že budete mať nové predmety, stretnete svojich obľúbených učiteľov. Alebo, že vám školský rok rýchlo ubehne, že pôjdete na výlety a exkurzie, že budete mať veľa nových
            zážitkov, na ktoré sa spomína celý život. Milí žiaci, želám vám, aby ste našli správnu mieru medzi učením a odpočinkom, povinnosťami a relaxom. Iba tak budete mať radosť sami zo seba a radosť vašich blízkych vám určite tiež príde vhod. Z tohto postu vám môžem povedať, že vás budú učiť tí najlepší učitelia, ktorí majú úprimnú snahu nielen naučiť vás novým vedomostiam, ale vypočuť vás, poradiť vám, pomôcť. Usilujte sa sami svojím dobrým správaním, tvorivosťou a aktivitou urobiť si zo školy miesto, kde sa budete cítiť dobre a na ktoré sa budete každé ráno tešiť.


            Vážené kolegyne, vážení kolegovia! Dovoľte mi pri tejto príležitosti osloviť i vás. Poznám Vás a viem, že si vážite svoju prácu, ste ľudia citliví, s pochopením pre žiacku dušu. Prajem vám v tomto školskom roku veľa zdaru, radosti a vnútorného naplnenia z vykonávanej práce v prospech našich žiakov. Srdečne vítam novú posilu v našom pedagogickom zbore. Je to pani učiteľka matematiky a informatiky Dr. MiriamRašiová. Želám jej veľa zdravia, pevné nervy, každodenný úsmev na tvári a veľa
            radosti z učiteľskej práce. Vitajte medzi nami! A čo dodať na záver? Želám všetkým nám tu prítomným, aby sme úspešne splnili všetky úlohy, aby sme mohli byť na konci roka so sebou spokojní.

            Všetkým želám to, čo sa obyčajne želá na Silvestra –– šťastný a veselý nový školský rok 2023/2024.

            PhDr. Gabriela Budinská - zástupkyňa riaditeľa školy

      • Kontakty

        • Súkromná stredná odborná škola pedagogická EBG
        • Brezno: 048/6111992 Žiar nad Hronom: 045/6716087; 0948 671 608
        • Školská 5, 977 01 Brezno elokované pracovisko Námestie Matice slovenskej 23, 965 01 Žiar nad Hronom Slovakia
        • 42004802
    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje